Over

First Hand is opgericht vanuit de passie om mensen te helpen, en mensen te leren hoe ze anderen kunnen helpen. Een passie die verder gaat dat een combinatie van theorie en praktijk, maar die ervoor zorgt dat mensen zeker en vol enthousiasme een ander kunnen en nog veel belangrijker willen helpen!

De naam zegt al veel over de organisatie; ‘de visie van First Hand is niet alleen de eerste hand te bieden met betrekking tot  Eerste Hulp, maar ook een hand in het bieden van handvaten en kennis om Eerste Hulp te kunnen verlenen’.

Maar wie komt ermee in aanraking, en wie heeft het nodig, wie heeft de grootste kans om met een ongeluk geconfronteerd te worden ? Alleen al het feit dat er iets zou gebeuren met iemand voor jou ogen is beangstigend en confronterend, zeker als je weet dat de meeste ongevallen gebeuren met dierbaren, bij je thuis of in je eigen vertrouwde omgeving. Niemand kan voorspellen wanneer en of er iets gebeurd, maar wat we wel kunnen voorspellen is dat als het gebeurd je je machteloos voelt, als je geen idee hebt wat je moet doen, en alleen maar hulpeloos kunt toekijken.

Dit gevoel kun je nooit helemaal wegnemen, maar je kunt die onzekerheid wel wegnemen en minder maken door je te trainen, en te leren wat je moet doen in bepaalde situaties.
First Hand biedt diverse opleidingen, trainingen, cursussen en workshops op alle vlakken van EHBO & BHV.
Onze passie willen wij overbrengen op anderen, en wij denken dat door onze les-methodes EHBO & BHV voor iedereen toegankelijk moeten kunnen zijn. Want iedereen wil toch graag geholpen worden als het nodig is, en iedereen wil toch de juiste hulp kunnen bieden bij een ongeval ?

En omdat we vinden dat EHBO & BHV voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn, bieden we ook cursussen of maat, op een gepaste locatie en met de juiste middelen. Zie ons aanbod !